Welkom op de weblog van het Winschoter Erfgoedfonds. Op deze weblog vindt u allerlei foto's van objecten van het Winschoter Erfgoed. Om een foto groter in beeld te krijgen, kunt u een foto naar keuze aanklikken.
zaterdag 14 november 2015

Kristallen theebus met zilveren dop

Een prachtige kristal-glazen theebus, op ronde voet, met diamant gravure van bloemen en fraai vormgegeven zilveren dop. Deze fraaie Winschoter theebus kon onlangs, na een tip, uit de antiekhandel worden verworven. Objecten voor op tafel zijn schaars vertegenwoordigd in onze collectie. Een fraai exemplaar als dit, is dan ook zeker een pareltje in onze gestaag groeiende verzameling. De theebus is in prachtige conditie en is 16 cm hoog. Wie de oorspronkelijk eigenaren zijn geweest is helaas niet meer te achterhalen. Onze theebus is ontstaan rond 1830 en gemaakt door zilversmid Derk Mulder ergens tussen 1822 en 1838.

Voor de gehele beschrijving van deze theebus zie ons Tijdschrift nummer 35, of kom eens kijken in ons “museum” elke laatste vrijdagmiddag van de maand van 14.00 en 16.00 uur in de oude bibliotheek aan de Johan Modastraat 5 te Winschoten.
                                                                                                                                             foto's Jan Free

Geen opmerkingen:

Een reactie posten