Welkom op de weblog van het Winschoter Erfgoedfonds. Op deze weblog vindt u allerlei foto's van objecten van het Winschoter Erfgoed. Om een foto groter in beeld te krijgen, kunt u een foto naar keuze aanklikken.
zondag 31 augustus 2014

Johannes Franciscus de Wolf

Een brandweerman met een rijke staat van dienst is in 1942 in dienst getreden bij het Winschoter korps. In 1954 volgde zijn benoeming tot brandweercommandant. Op 1 januari 1977 na 35 jaar
'plichtsgetrouw en steeds paraat' verliet hij het korps met de erepenning van de gemeente Winschoten. Tussentijds waren hem nog andere(Koningklijke) onderscheidingen ten deel gevallen en het erelidmaatschap van de Winschoter carnavalsvereniging De Tellerlikkers. Deze onderscheidingstekens zijn nu te bewonderen in de collectie Oud Winschoten. Dat de Wolf naast het zijn van brandweerman ook nog een functie in het dagelijks leven bekleedde als eigenaar van een installatiebedrijf zouden we haast vergeten. Zijn eerste prioriteit lag zeer zeker bij de brandweer wat wellicht illustreert de inhoud van zijn gereedschapskist die wij ook van zijn dochter Alie in ontvangst mochten nemen als een stukje Winschoter Erfgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten