Welkom op de weblog van het Winschoter Erfgoedfonds. Op deze weblog vindt u allerlei foto's van objecten van het Winschoter Erfgoed. Om een foto groter in beeld te krijgen, kunt u een foto naar keuze aanklikken.
maandag 1 juli 2013

F.J.Tempel

O.de Wiljes Koffie en Thee, was gevestigd aan de Venne  in Winschoten. De industrieel  J.F. Riedel verwerft rond 1890 het eigendom van deze koffiebranderij en theepakkerij geleid door Otto Oltman de Wiljes. Na Riedels overlijden in 1904 vindt de familie het verantwoord de onderneming te doen samengaan met de firma Tempel in Stadskanaal, die op haar beurt in 1937 de onderneming zelfstandig voortzet.

Tempel bezocht de kostschool en de handelsschool in Groningen. Daarna was hij drie jaar werkzaam bij een koffiebranderij te Kassel en twee jaar bij een koffie- en theegroothandel in Hamburg (Duitsland).De koffie- en theehandel Tempel werd in 1856 opgericht. In 1935 werd in het inmiddels in een NV omgezette bedrijf, de fa Brandsma te Drachten overgenomen, terwijl in 1937 ook de NV v/h O. de Wiljes in Winschoten en in Dordrecht werd overgenomen.
Sinds 1938 was Tempel alleen eigenaar en directeur.
 
 
Donateur van de Stichting Oud Winschoten,
Dhr. H.Garrelds kocht op een markt deze prachtige bus en schonk deze aan onze Stichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten