Welkom op de weblog van het Winschoter Erfgoedfonds. Op deze weblog vindt u allerlei foto's van objecten van het Winschoter Erfgoed. Om een foto groter in beeld te krijgen, kunt u een foto naar keuze aanklikken.
maandag 24 september 2012

Bakkerij Fröling Engelschestraat 14 Winschoten

Eind 1998 werd de complete inventaris van het authentieke winkeltje door de familie Fröling aan Stichting  "Oud Winschoten" geschonken. Over de schenking, het in bruikleen geven van de inventaris aan de nieuwe eigenaars dhr. en mevr. Siemons-Bruins en de restauratieplannen werd reeds in ons tijdschrift  door Robert Jalink geschreven.

Tevens is in het bezit van Stichting"Oud Winschoten" een uitgebreide financiële administratie van een vroegere periode uit de geschiedenis van de bekende Winschoter bakkerszaak. De kas- en crediteurenboeken geven een gedetailleerd beeld van de in en verkoopactiviteiten van de bakkerswinkel uit de jaren 1930-1945. dus van de periode van crisis en bezetting. Daarnaast bestaat het bronnenoverzicht uit een ordner met facturen uit het begin van de oorlogsjaren.

Voor meer informatie , zie het artikel van Engel Nijboer , in ons tijdschrift jaargang 8,2006, nr 16


1 opmerking:

  1. Prachtig... Mijn vader MH Froling heeft nog in de oorlog in de bakkerij gewerkt als jongen van 12 jaar.
    ik wil graag eens komen kijken

    BeantwoordenVerwijderen