Welkom op de weblog van het Winschoter Erfgoedfonds. Op deze weblog vindt u allerlei foto's van objecten van het Winschoter Erfgoed. Om een foto groter in beeld te krijgen, kunt u een foto naar keuze aanklikken.
zaterdag 18 februari 2012
Diverse kleerhangers van Winschoter bedrijven. Schenking: Mevr.Scheeve.
Klerenhangertjes

Wat een "knaapje" niet allemaal teweeg kan brengen, bleek nadat de Stichting van mevr.H.Mulder had ontvangen een houten klerenhangertje met opschrift A.Witter- "De Tijd" - Winschoten. Ze had het aangetroffen bij het ontruimen van de kleerkast van mevr. Leutscher- Starke in Winschoten. De vindster was verwonderd en wilde graag meer weten omtrent deze firma. Middels een oproep in Dagblad van het Noorden en de benadering van onze stichting kwam er spoedig reactie en kon het volgende worden opgetekend.

Arend Witter, van beroep kleermaker vestigde zich in 1933 in de Langestraat waar hij op nummer 99 een herenmodemagazijn en kleermakerij "De Tijd " had. Hij bleef hier tot augustus 1958, daarna verhuisde Arend, roepnaam "Arie " naar de Oudewerfslaan 4 om daar tot februari 1964 het beroep van kleermaker uit te oefenen.

Het bleef echter niet bij dit ene "knaapje", want inmiddels is gebleken dat meerdere middenstanders in Winschoten beschikten over houten klerenhangers al dan niet met opdruk van hun bedrijfsnaam. In een stad als Winschoten, met z'n vele modezaken, mag blijken dat vele winkeliers hun klanten voorzagen van deze klerenhangers.

Onze stichting mocht er nog een aantal in ontvangst nemen en wil zich graag opwerpen als bewaarder van deze stukjes erfgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten