Welkom op de weblog van het Winschoter Erfgoedfonds. Op deze weblog vindt u allerlei foto's van objecten van het Winschoter Erfgoed. Om een foto groter in beeld te krijgen, kunt u een foto naar keuze aanklikken.
donderdag 9 februari 2012Dienblad. afmeting: 46 bij 29,5 cm
Ovaal model met schelpvormige handgrepen. V.z.: in het midden het oude wapen van Winschoten waaronder "De Raad der Gemeente Winschoten aan D. Bolhuis Gemeentearchitect 1906-1 nov. 1931.

Burgermeester Sch√∂nfeld had in zijn rede de volgende zeer opmerkelijke strofe:
" Uw voet ging niet altijd over rozen. Laatdunkende critiek en verdachtmaking zijn u niet gespaard gebleven.Hoe kan het ook anders bij iemand, wiens taak medebrengt te zorgen, dat de gemeente zoowel bij bestelling als bij aanbesteding niet alleen goed bedient wordt, maar ook gevrijwaard blijft voor overvraging en prijsopdrijving op velerlei wijze en manieren. De leer, dat de gemeente alles duurder behoort te betalen dan particulieren personen heeft, gelijk overal elders, ook hier hare aanhangers. Daartegen met alle kracht, die in u was, te hebben gestreden en dit met groot succes, waarderen wij zeer speciaal in u, niet enkel, omdat uw plicht het vorderde, maar ook omdat het getuigt van uw strikte eerlijkheid en nauwgezetheid en vooral van uw goeden burgerzin". Het dienblad dat Bolhuis aangeboden kreeg had een gewicht van 945 gram en werd vervaardigd door Zilverfabriek van Kempen te Zeist.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten